Erik Cummins ligt verslagen op de grond, voor hem baalt Jop van der Linden

Scorende keeper nu ook letterlijk in het licht en krijgt tip over zonnelenzen
"Als een spits niet scoort, zijn de gevolgen over het algemeen minder desastreus"

Scorende keeper nu ook letterlijk in het licht en krijgt tip over zonnelenzen

22-09-2014 13:17

Ruim een maand geleden stond Erik Cummins nog in de spotlights vanwege zijn goal tegen Excelsior. Afgelopen weekend waren de lichten ook op hem gericht, dit keer zowel letterlijk als figuurlijk, en ging de doelman van Go Ahead Eagles zwaar in de fout bij de gelijkmaker van ADO Den Haag.

"Dit is het risico van het vak", zei Cummins na afloop tegen De Telegraaf. De keeper blunderde op een mislukte voorzet van Aaron Meijers, waarna Michiel Kramer de 1-1 kon maken. "Ik was de bal even kwijt door het stadionlicht. Als een keeper een fout maakt, hangt-ie meestal. Dat is het lot van een doelman. We hebben ook kansen op een tweede treffer laten liggen, maar als een spits niet scoort, zijn de gevolgen over het algemeen minder desastreus."

Eagles-trainer Foeke Booy baalde van het moment zes minuten voor tijd, maar had ook een tip voor de goalie. "Het was lullig voor Cummins, want hij keepte verder een goede wedstrijd. Van dit soort momenten word je als keeper sterk en groot", reageerde hij. Booy adviseerde zijn sluitpost - met een knipoog - zonnelenzen aan te schaffen, als alternatief voor een zonnebril.