Heerenveen mag alweer: Alles gegeven wat ze in hun sodemieter hadden
"Roda probeert op te bouwen, maar als dat niet lukt, zoeken ze snel de diepte"

Heerenveen mag alweer: "Alles gegeven wat ze in hun sodemieter hadden"

22-09-2014 14:12
4

SC Heerenveen heeft er zaterdag tegen Vitesse flink aan getrokken en mag dinsdag alweer aan de bak in de beker. Volgens trainer Dwight Lodeweges moet de tussenliggende periode voldoende zijn om te herstellen, maar is het geen uitgemaakte zaak dat de Friezen doorgaan ten koste van Jupiler League-club Roda JC Kerkrade.

"In de beker kan van alles gebeuren, dus ook dat een Eredivisie-club verliest van een club uit de Jupiler League", gooit Lodeweges er in zijn vooruitblik op de clubsite een cliché in. Roda JC staat momenteel gedeeld eerste. "Ze zijn niet weggezakt zoals RKC. Ze hebben een goed ploegje en presteren prima."

Wedden

Meer odds

Lodeweges zag Roda afgelopen weekend aan het werk tegen Jong Ajax (1-0 zege). "Roda probeert op te bouwen, maar als dat niet lukt, zoeken ze snel de diepte. Via Demouge proberen ze aan voetballen toe te komen", zag de trainer, die met Heerenveen uitstekend presteert en na zes speelronden op de vierde plaats staat.

Zaterdag werd er bij een beter Vitesse nog een punt uit het vuur gesleept. "Voor rust voerden we ons plan niet goed uit. In de tweede helft hebben we ons prima hersteld en hadden het in de slotfase zelfs nog kunnen beslissen. Het was een leerzame wedstrijd waarin we hebben aangetoond om te kunnen schakelen en op basis van strijd overeind te kunnen blijven", keek Lodeweges daarop terug.

"Ze hebben alles gegeven wat ze in hun sodemieter hadden", vervolgde Lodeweges, die vindt dat drie dagen herstellen genoeg moet zijn. "Dat moet ook, want we willen graag door in de beker. Dat is belangrijk voor de club." De herstellende Sam Larsson en Jeroen Lumu zijn er nog niet bij.