'Van Gaal gaat tekeer tegen United-spelers: 'Alsof Fergie nooit vertrokken is''
Nederlandse coach vertelt spelers in kleedkamer flink de waarheid

'Van Gaal gaat tekeer tegen United-spelers: 'Alsof Fergie nooit vertrokken is''

22-09-2014 14:54
9

Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft zijn spelers na afloop van de nederlaag tegen Leicester City in duidelijke bewoordingen te kennen gegeven wat hij van de prestatie van zijn manschappen vond. En dat ging er volgens The Daily Star niet bepaald lichtzinnig aan toe.

De boulevardkrant schrijft dat Van Gaal al kort na zijn aanstelling in Manchester direct herinneringen oproept aan een illustere voorganger. Sir Alex Ferguson boezemde bij de United-spelers angst in met zijn zogenaamde 'föhntoespraken' (de hairdryer treatments, red.), waarbij hij de speler in kwestie in zeer duidelijke bewoordingen recht in zijn gezicht de waarheid vertelde. Ook Van Gaal zou zijn spelers er in Leicester stevig van langs hebben gegeven.

United gaf op bezoek bij de promovendus een 1-3 voorsprong uit handen. Door toedoen van defensief geklungel verloor Manchester United uiteindelijk met 5-3. Een woedende Van Gaal hield na afloop van de wedstrijd geen blad voor de mond in de kleedkamer van de bezoekers, klinkt het in Engeland. Van Gaal wist zich naar buiten toe wel in te houden. Ondanks de tegenvaller oogde hij kalm ten overstaan van de media.