Op dit moment vindt De Vrij het moeilijk, maar hij is nog steeds een goede aankoop
Nederlander dupeert Lazio weer: "Hij heeft een aanpassingsperiode nodig"

"Op dit moment vindt De Vrij het moeilijk, maar hij is nog steeds een goede aankoop"

22-09-2014 15:23
6

De eerste weken in dienst van SS Lazio zullen Stefan de Vrij niet meegevallen zijn. De van Feyenoord overgekomen verdediger mag zich op zijn minst 'ongelukkig' noemen, maar hij krijgt ook bijval. "Hij is nog steeds een goede aankoop."

Tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen AC Milan (3-1) was De Vrij, op het WK statistisch gezien nog de beste verdediger, schuldig aan twee tegentreffers. Afgelopen weekend incasseerde de international vijf minuten voor tijd zijn twee gele kaart en even later scoorde Genoa-spits Mauricio Pinilla de enige goal van de wedstrijd.

Met drie punten uit drie wedstrijden staan de Romeinen slechts twaalfde, maar voormalig Lazio-middenvelder Fabio Liverani is niettemin onder de indruk. De Italiaan denkt dat de club in de goede richting gaat en steekt De Vrij een hart onder de riem. "Het team speelde goed tegen Genoa, maar helaas was het resultaat negatief. Wat betreft het wedstrijdplan is Lazio op de juiste weg."

"Alle nieuwe aankopen doen het goed", vervolgde Liverani, daarmee onder meer doelend op De Vrij en Edson Braafheid. "De Vrij heeft een aanpassingsperiode nodig, omdat het Italiaanse voetbal anders is. Op dit moment vindt hij het moeilijk, maar hij is nog steeds een goede aankoop."