'Kenner' Vermeer gaf Rutten bruikbare informatie over Ajax: Het kwam allemaal uit
"Ik weet niet of ik deze ploeg laat staan, ligt ook aan de tegenstander"

'Kenner' Vermeer gaf Rutten bruikbare informatie over Ajax: "Het kwam allemaal uit"

22-09-2014 17:34
17

Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer was in de aanloop naar de verloren topper tegen Ajax (0-1) van grote waarde voor Feyenoord. De keeper, die tot voor kort nog in Amsterdam speelde, voorzag trainer Fred Rutten van bruikbare informatie over de aartsrivaal.

"Hij heeft ons van informatie voorzien waardoor wij Ajax onze wil hebben kunnen opleggen. Het kwam allemaal uit", vertelt Rutten aan RTV Rijnmond. "Wij durfden te voetballen, ver naar voren met die jonkies (Terence Kongolo en Sven van Beek, red) achterin. Ze maken wel wat foutjes, maar het biedt perspectief op de langere termijn voor deze club." Het mocht allemaal niet baten; Ajax ging tegen de verhouding in met de drie punten aan de haal.

Rutten besloot voor de Klassieker in te grijpen, nadat Feyenoord achtereenvolgens verloor van Willem II en Sevilla. De trainer wilde nog niet verklappen of deze wijzigen tijdelijk of definitief van aard zijn. "Ik weet niet of ik deze ploeg laat staan, ligt ook aan de tegenstander. Het is wel prettig als je terug kan vallen op spelers die ongeveer van hetzelfde niveau zijn", aldus Rutten in gesprek met de regio-omroep. Feyenoord treft deze week Go Ahead Eagles in de strijd om de KNVB Beker. Enkele dagen later is de club uit Deventer ook tegenstander in de Eredivisie.