AZ laat nog geen witte rook vrij: Aan het zakelijke deel kwamen we nog niet toe
Clubleiding hoopt op korte termijn duidelijkheid te verschaffen

AZ laat nog geen witte rook vrij: "Aan het zakelijke deel kwamen we nog niet toe"

22-09-2014 22:31

John van den Brom mag zich niet eerder dan donderdag officieel hoofdtrainer van AZ noemen. De Alkmaarse clubleiding heeft besloten om zijn aanstelling over de bekerwedstrijd tegen EVV heen te tillen.

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart voerde afgelopen weekend een tweede gesprek met Van den Brom, die ook met assistent Marco van Basten gaat praten. Laatstgenoemde gaf al een positief advies aan AZ. "We hebben in de eerste plaats vooral gesproken over voetbal", vertelde Stewart aan Voetbal International. "Aan het zakelijke deel kwamen we nog niet toe. Maar we hopen het snel af te kunnen handelen."

De bijna 48-jarige Van den Brom werd afgelopen maart ontslagen bij Anderlecht, waarmee hij in 2013 nog landskampioen werd. AZ lijkt de volgende club op zijn lijst te worden. In de bekerwedstrijd bij EVV zal Dennis Haar niettemin opnieuw als eindverantwoordelijke voor de spelersgroep staan.

Haar
Haar dacht slechts twee dagen interim-trainer te blijven, maar staat nog iets langer voor de groep. Met Van den Brom heeft hij nog geen contact gehad. "Dat is wat mij betreft ook geen must. Als Earnest en Marco een positief gevoel aan de gesprekken hebben overgehouden, is het toch goed? We hebben een prima staf, waarin de rolverdeling duidelijk is. Daar zou ik als trainer blij mee zijn."