'Duitse clubs komen terug op stemming en geven Bayern München gelijk'
Doellijntechnologie lijkt ook in Bundesliga aanstaande

'Duitse clubs komen terug op stemming en geven Bayern München gelijk'

22-09-2014 22:51
1

De introductie van doellijntechnologie in de Bundesliga lijkt aanstaande. De Duitse Voetballiga (DFL) is op zoek naar een door de FIFA erkende producent van het systeem, zo werd maandag bevestigd. Het is een optie om medio 2015 te starten aan de hand van een driejarig contract.

Voor een volgende stap in het proces moeten de achttien Bundesliga-clubs nog wel akkoord gaan. Recordkampioen Bayern München maakte zich al eerder kenbaar als voorstander, maar eind maart stemde de helft nog tegen. Op het tweede niveau was het verschil vele malen duidelijker: slechts drie van de achttien ploegen stemde toen tegen de invoering van deze doellijntechnologie.

Er is een tweederdemeerderheid nodig om de technologie in te voeren. Een half jaar na de vorige stemming zouden verschillende clubs een andere mening zijn toegedaan en dus is er nu de hoop dat het alsnog tot groen licht komt. Voor eind december moet een nieuwe stemronde uitsluitsel bieden, zo meldt de DFL.

De FIFA heeft in 2012 goedkeuring verleend aan de doellijntechnologie, dat in Engeland al draait. Ook op het WK 2014 in Brazilië werd deze optie gebruikt.