Slechte start zit Liverpool dwars: Het gewicht van dit tenue is gigantisch
Manager 'Reds' hoopt vertrouwen snel terug te winnen

Slechte start zit Liverpool dwars: "Het gewicht van dit tenue is gigantisch"

22-09-2014 23:37

Manager Brendan Rodgers heeft meer tijd gevraagd voor de zomerse aanwinsten van Liverpool. De voorbije transferperiode haalden 'The Reds' diverse nieuwe gezichten binnen, maar vroeg in het seizoen staat het aantal competitienederlagen al op drie.

Rodgers benadrukte dat er een probleem is ontstaan. "We hebben acht doelpunten geïncasseerd en de meerderheid had waarschijnlijk voorkomen kunnen worden, maar de mensen realiseren zich niet dat het spelen voor een grote club als Liverpool meespeelt. Het gewicht van dit tenue is gigantisch voor de meeste spelers. Pas na een gewenningsperiode komen zij er beter uit", vertelde de manager op een persbijeenkomst.

Liverpool speelt deze week in de League Cup tegen Middlesbrough. Op papier een mooi moment om vertrouwen te tanken. "Onze passing stelt me teleur, we hebben zelfs meer lange ballen gegeven dan West Ham United en dat gebeurde ons de voorgaande jaren niet. We moeten terug naar de basis en ik moet werken aan patronen zoals druk zetten. Ik moet weer langere tijd een systeem kunnen aanhouden."

Rodgers weet dat de moeilijke competitiestart een rol kan gaan spelen. "Vertrouwen speelt nu nog geen rol, maar dat kan wel gebeuren wanneer we puntenverlies blijven lijden."