'Feyenoord-spelers willen houvast en systeem zonder countervoetbal'
Rutten lijkt speelwijze te hebben gevonden

'Feyenoord-spelers willen houvast en systeem zonder countervoetbal'

23-09-2014 07:07
2

De Klassieker heeft Feyenoord dan wel geen punten opgeleverd, de eredivisionist lijkt er wel iets anders aan over te houden. Als het aan de spelers van Feyenoord ligt, is de zoektocht naar het ideale spelsysteem ten einde. Dat meldt De Telegraaf.

Trainer Fred Rutten heeft in zijn eerste weken bij de club nagenoeg alles geprobeerd, maar nog niet eerder viel alles zo op zijn plek als tegen Ajax (0-1 verlies). De spelersgroep hoopt nu dat hun trainer aan het 4-3-3-systeem vasthoudt, want zij willen graag houvast. 

De selectie voelt zich vertrouwd in het systeem zonder countervoetbal, één waarmee de tegenstander onder druk gezet kan worden. Het jonge en lange centrale duo Sven van Beek (20) en Terence Kongolo (20), uit de jeugd, staat wat dat betreft symbool voor dit Feyenoord: jong en dynamisch. Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz vallen daardoor buiten de boot.

Feyenoord speelde dit seizoen al in het WK-systeem met Ruben Schaken als rechtsback, in een systeem met drie én vier middenvelders, een aanval met twee spitsen, een voorhoede met echte vleugelspelers of juist veredelde flankspelers (Vilhena tegen Sevilla). Op de rechtsbuitenpositie alleen al stonden vier verschillende spelers: Wesley Verhoek, Ruben Schaken, Bilal Basacikoglu en Elvis Manu.