Pastoor wil weer aan de slag bij AZ: Van beschuldigingen blijft niets over
"Met deze ontwikkeling is de hele basis om de arbeidsovereenkomst te ontbinden komen te vervallen"

Pastoor wil weer aan de slag bij AZ: "Van beschuldigingen blijft niets over"

23-09-2014 07:17
1

Alex Pastoor verwacht snel weer aan het werk te kunnen bij AZ. De voetbaltrainer denkt dat hij zijn baan terug kan krijgen, omdat er nauwelijks of geen argumenten meer zijn om hem dat te weigeren. Pastoor wil zijn contract uitdienen en de komende twee jaar als assistent-trainer op het veld staan in Alkmaar.

"Mocht ons verzoek tot tewerkstelling niet worden gehonoreerd, dan zullen wij naar de KNVB-arbitragecommissie stappen. Het bizarre is dat er van alle beschuldigingen niets overblijft", zegt mr. Louis Everard, directeur van VVCS en de man die Pastoor bijstaat, in gesprek met De Telegraaf.

AZ communiceerde maandag dat de club en Pastoor uit elkaar gingen als gevolg van een 'integriteitkwestie'. Dit na oncollegiale acties en uitlatingen van Pastoor aan het adres van de club en enkele collega's. "Dit is een merkwaardige ontwikkeling. Want in de eerste aantijgingen werd hier nooit over gerept. Bovendien is dit op zichzelf geen reden om Pastoor te ontslaan."

In eerste instantie werd Pastoor beschuldigd van het lekken van informatie, op basis daarvan sprak men bij AZ over een ernstige vertrouwensbreuk. De verdenking van lekken naar De Telegraaf werd later ingetrokken. "Met deze ontwikkeling is de hele basis om de arbeidsovereenkomst te ontbinden komen te vervallen. AZ heeft nu iets gekunstelds in elkaar geknutseld. De lijst van inconsequenties wordt erg lang."