PSV-manager Brands heeft twijfels: Het had ook iemand van ons kunnen zijn
Eindhovense club dacht dat problemen met grasmat opgelost waren

PSV-manager Brands heeft twijfels: "Het had ook iemand van ons kunnen zijn"

23-09-2014 07:53
5

Het zag er knullig uit zondag. Leonard Nienhuis ging onderuit en zag een verdwaalde voorzet van Jetro Willems over zich heen in het doel verdwijnen. Het was de 2-0 voor PSV, een grote stap in de richting van drie punten. Nienhuis wees na afloop verwijtend naar de grasmat in het Philips Stadion, hij was niet de eerste speler die dat deed in de afgelopen maanden.

Vorig seizoen had PSV ook een probleem, de grasmat was glad. In de zomer werd de mat vervangen, daarmee dacht PSV dat het probleem opgelost was. Dat blijkt niet het geval. "Het had ook iemand van ons kunnen zijn die zo een goal weggeeft", beseft Marcel Brands, technisch manager van PSV. "We vragen ons af hoe het komt. Iedereen die ons veld ziet denkt: fantastisch matje, maar de bovenlaag lijkt net te zacht."

Mogelijk dat het intensieve sproeien ermee te maken heeft. "Dat gebeurt voor de aftrap en ook in de rust", zegt Brands in het Algemeen Dagblad. Hij heeft wel de indruk dat niet iedereen uitglijders maakt. "Het zijn vaak dezelfde spelers. Misschien dat ook het schoeisel invloed heeft."

De Eindhovenaren zijn wel op zoek naar oplossingen. Zo speelt Jong PSV minder wedstrijden in het stadion. "Het veld wordt zo minder zwaar belast. Vanaf deze week plaatsen we ook weer lampen boven het gras om de groei te bevorderen. Hopelijk haalt dat wat uit."