Het komt wel weer goed met Ajax, ook omdat de concurrentie faalt
"Ik begrijp dat De Boer geschrokken is van zondag, maar het is niet iets alarmerends"

"Het komt wel weer goed met Ajax, ook omdat de concurrentie faalt"

23-09-2014 07:57
21

Heeft Ajax de slechtste periode van het seizoen al achter de rug of dreigt de traditionele herfstdepressie vat te krijgen op de landskampioen? Dat is de vraag die Amsterdam bezighoudt na de matige seizoensstart en heel slechte, maar wel gewonnen Klassieker.

Ajax verspeelde al zes punten, maar het is niet voor het eerst dat de club matig aan een seizoen begint. Analyticus Arnold Bruggink ziet dat Frank de Boer nog naar vorm en vastighden zoekt. Zo wisselt hij nog tussen Nick Viergever en Niki Zimling op 'zes' en Kolbeinn Sigthórsson en Arek Milik in de spits. "En het is duidelijk dat de Champions League ook punten kost", zegt Bruggink in het Algemeen Dagblad.

Toch is er nog geen reden tot paniek. "Ik begrijp dat De Boer geschrokken is van zondag, maar het is niet iets alarmerends. En als je vergelijkt met vorig seizoen: van AZ en Vitesse werd toen verloren en nu gewonnen", aldus Bruggink, die erop rekent dat De Boer zijn ploeg op de rit krijgt. "Aan hem zal het niet liggen. De Boer doet niet aan verslappen, is nooit tevreden. De enige manier om spelers beter te maken. Dit komt wel weer goed."

Aad de Mos denkt er net zo over. "Deze week heeft Ajax uiteindelijk weinig schade opgeleverd. Als Frank de Boer straks weer trainingsuren gaat maken en de puzzelstukjes weer in elkaar vallen, gaat Ajax gewoon weer een eind komen. Ook omdat de concurrentie faalt. Het zal tussen Ajax en PSV gaan", verwacht de oud-trainer.