Pastoor 'een komediant van de eerste categorie' en 'een best goede trainer'
"Het valt voor te stellen dat Van Basten niet het idee had dat Pastoor erg op zijn aanwezigheid zat te wachten"

Pastoor 'een komediant van de eerste categorie' en 'een best goede trainer'

23-09-2014 08:21
14

Alex Pastoor wil een terugkeer bij AZ afdwingen. Volgens Wilfred Genee zal Marco van Basten eerder hopen dat zijn voormalig assistent niet meer terugkeert bij de club uit Alkmaar. Volgens de presentator van VI zat Pastoor niet te wachten op advies van Van Basten, dat maakte hij op meerdere manieren duidelijk.

"Een komediant van de eerste categorie. Zo omschreef Marco van Basten zijn (ex)collega Alex Pastoor afgelopen vrijdag aan de telefoon. Tegelijk noemde hij 'm ook 'een best goede trainer', maar iemand die in zijn werkwijze nogal wil doorslaan en zich door niemand wil laten dwarsbomen", schrijft Wilfred Genee in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"'Met mijn status had ik hem zo nu en dan tot de orde kunnen roepen om hem te behoeden voor teveel overmoed'. Het klonk oprecht, zoals de uit vrije wil teruggetreden hoofdtrainer zijn intenties richting Pastoor omschreef. Pastoor leek niet zo op zijn adviezen te zitten wachten. Structureel hield hij aangeboden hulp van Van Basten af. Toen deze onverwacht als toeschouwer opdoek bij de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen reageerde Pastoor geprikkeld ('je zou toch thuis blijven'?). In de aanloop naar de wedstrijd tegen Heerenveen bood Van Basten aan mee te denken over het strijdplan tegen zijn oude club. Pastoor wimpelde dat resoluut af."

Genee maakt in zijn column duidelijk dat Pastoor niet zat te wachten op advies van Van Basten. "Vorige week maandag zat de hele technische staf inclusief Van Basten voor het eerst weer bij elkaar en leek de nieuwe rolverdeling naar ieders tevredenheid. Daarop verzocht Pastoor aan Van Basten om de volgende dag zijn auto niet meer op het plaatsje van de hoofdtrainer te zetten ('doen we het gelijk goed'). Van Basten stemde daar begrijpend mee in."

"Toen er de volgende dag een overleg van de technische staf was, werd Van Basten daar niet voor uitgenodigd. Op de vraag aan Pastoor of daar een reden voor was, antwoordde die: 'Ach, het ging over de wedstrijd tegen Heerenveen, daar was je toch niet bij", aldus Genee. "Het valt voor te stellen dat Van Basten niet het idee had dat Pastoor erg op zijn aanwezigheid zat te wachten."