Van Gaal wordt wijzer en trekt conclusies over Rooney: Hij is geen echte spits
"Hij heeft wel aardig gespeeld, maar het was niet spectaculair"

Van Gaal wordt wijzer en trekt conclusies over Rooney: "Hij is geen echte spits"

23-09-2014 08:22
6

De matige seizoensstart van Manchester United heeft Louis van Gaal wel wat wijzer gemaakt. Zo is de manager er achter gekomen dat Wayne Rooney eigenlijk geen spits is.

De Engelsman maakte dit seizoen al twee doelpunten, toch hebben zijn optredens Van Gaal aan het denken gezet. "Ik was niet zo tevreden met Rooney als spits en Mata als middenvelder", zegt de oefenmeester. "Daarom heb ik wat wijzigingen doorgevoerd."

"Rooney kan op meerdere posities uit de voeten, hij is multifunctioneel. Ik heb hem nu als spits geprobeerd. Hij heeft wel aardig gespeeld, maar het was niet spectaculair. Falcao is een spits en ik denk dat hij het beter kan doen."

De aanvoerder van Man Utd had er eerder moeite mee om op het middenveld of op de vleugels te spelen. Inmiddels is dat niet meer zo. "Ik ben niet meer de voetballer die ik was en ben het eens met de mensen die zeggen dat mijn spel is veranderd", zegt Rooney.

"Ik ben slimmer en weet wanneer ik het strafschopgebied in moet en wanneer niet. Daardoor krijg ik meer kansen en maak ik meer doelpunten", stelt hij. "Ik vind het geen probleem om op een andere positie te spelen. Het hangt van de situatie en de wedstrijd af waar de manager mij wil hebben staan. Ik denk ook niet dat iemand mijn beste positie kan aanwijzen, ik ben flexibel. Het is maar net waar de manager wil dat ik speel."

Van Gaal zei vorige week al dat Rooney bepaalde privileges heeft, omdat hij zijn aanvoerder is. Daardoor lijkt Juan Mata voorlopig op de bank te belanden, zoals dat afgelopen weekend tegen Leicester City ook al gebeurde. Rooney speelde toen achter Robin van Persie en Radamel Falcao.