Ajacied smult van gestolen zege: Dat maakt het wel dubbel zo lekker, natuurlijk
Verdediger plaatst ook kritiek: "Het spel was wel het slechtste wat ik in mijn tijd bij Ajax meegemaakt heb"

Ajacied smult van gestolen zege: "Dat maakt het wel dubbel zo lekker, natuurlijk"

23-09-2014 13:34
16

Nee, Joël Veltman speelt de volgende keer liever weer goed in De Klassieker. De Ajacied is blij met de drie punten tegen Feyenoord (0-1), maar het voetbal baarde hem zorgen en dus ziet hij dat graag verbeterd worden.

Feyenoord was een paar maten te groot voor Ajax, maar kreeg de bal er niet in. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn in de openingsfase trof wel doel en daardoor won Ajax met 0-1 in De Kuip. "We waren niet goed, het was niet des Ajax" zegt Veltman voor de camera van Ajax TV. "Dat je 'm dan toch wint in Rotterdam is leuk, maar het spel was wel het slechtste wat ik in mijn tijd bij Ajax meegemaakt heb."

De verdediger erkent wel dat een onverdiende zege zoet smaakt, omdat de Ajacieden kunnen zeggen dat het volle pond binnen is. Dat terwijl iedereen met een Feyenoord-hart roept dat het gestolen was. "Dat maakt het wel dubbel zo lekker, natuurlijk. Maar de trainer is nooit tevreden, zeker niet als we zo spelen. Nu kunnen we een keer geluk hebben, maar dat zal de volgende keer niet zo zijn."

Grilligheid
"Er waren geen positieve dingen uit de wedstrijd te halen. Het enige positieve wat ik kan bedenken, zijn de drie punten. Verder was het heel slecht", vervolgt Veltman. "Het moet wel beter. Ik bedoel: Groningen verlies je, PSV was onnodig. Eigenlijk hadden we zes punten meer moeten hebben. Dat is ook wel tekenend voor de wisselvalligheid van de ploeg."

"Als je kijkt naar Paris Saint-Germain: de eerste helft speel je slecht, de tweede helft goed. En dan heb je weer een slechte wedstrijd tegen Groningen en speel je misschien volgende week wel weer goed. We moeten wel een bepaalde standaard hebben van minimaal een 7", vindt de Oranje-international.