De Boer spreekt van 'heel ondermaats' Ajax: Zo word je geen kampioen
Oefenmeester eist ander niveau van zijn spelers

De Boer spreekt van 'heel ondermaats' Ajax: "Zo word je geen kampioen"

23-09-2014 14:11
10

Frank de Boer is allesbehalve tevreden over de wedstrijd tegen Feyenoord. In de Kuip werd zondag met 0-1 gewonnen, maar de trainer van Ajax ziet genoeg verbeterpunten voor zijn ploeg.

"Ik schaar deze wedstrijd in de top drie slechtste wedstrijden, misschien wel in de top één. Dat weet ik niet zeker, maar 'heel matig' is nog zachtjes uitgedrukt. We hebben niet eens drie keer naar elkaar overgespeeld, dat zegt genoeg. Dat is onze kwaliteit in ieder geval. We zijn ook door Feyenoord niet in onze kwaliteit gekomen", reageert De Boer dinsdag in gesprek met Ajax TV. "Daarnaast zijn er altijd momenten dat het wel kan, maar daarin hebben we alleen maar verkeerde keuzes gemaakt."

"Niemand was balvast op het middenveld of in de voorhoede. Dan kom je niet aan het voetballen toe", weet de keuzeheer, die zich realiseert dat Ajax op een gegeven moment 33 procent balbezit had. "Dat is Ajax-onwaardig, vind ik. Nu hebben we ze voeding gegeven, omdat we alleen maar balverlies leden."

"Anders word je geen kampioen"
In de tweede helft was Feyenoord volgens De Boer een stuk minder gevaarlijk. In de omschakeling hadden de Amsterdammers de Rotterdammers nog pijn kunnen doen. "Uitiendelijk draait het allemaal om de punten. Maar als je dit spel nog een keer zo speelt, zul je altijd aan het kortste eind trekken. Ik hoop dat dit een incident is en dat we niet weer zo'n wedstrijd spelen", vervolgt de oefenmeester.

"Dan weet je bijna honderd procent zeker dat je gaat verliezen. Je moet een hoger niveau eisen, anders word je geen kampioen en stel je niks voor in de Champions League", aldus De Boer, die weet dat zijn spelers uit een ander vaatje kunnen tappen. "Je moet beseffen dat dit heel en heel ondermaats was."