Rutten wil via bekertoernooi 'Europa' in: Dat is voor ons heel aantrekkelijk
Feyenoord met Vermeer op doel

Rutten wil via bekertoernooi 'Europa' in: "Dat is voor ons heel aantrekkelijk"

23-09-2014 15:39
8

Fred Rutten kreeg zondag na de verloren wedstrijd tegen Ajax (0-1) veel complimenten over het spel van zijn ploeg, maar stond met lege handen. In de komende twee duels met Go Ahead Eagles hoopt hij met Feyenoord wel te winnen. Eerst woensdag in de beker en zaterdag in de competitie.

Op de persconferentie in de aanloop naar de bekerwedstrijd onderstreept Rutten het belang van het bekertoernooi. De winnaar van het toernooi plaatst zich namelijk direct voor de groepsfase van de Europa League. "In het bekertoernooi kunnen we dus in een klein aantal wedstrijden direct Europees voetbal veiligstellen", tekent de officiële clubsite van de Rotterdammers op uit de mond van de keuzeheer.

"Dat is heel aantrekkelijk, ook omdat je dan een totaal andere voorbereiding hebt dan dit seizoen, omdat je geen voorrondewedstrijden hoeft te spelen. De beloning voor het winnen van de beker is dus groot", vervolgt Rutten, die weinig wil sleutelen aan zijn opstelling. "Gezien de huidige situatie zijn we niet in de positie om spelers rust te geven. We spelen deze week twee heel belangrijke wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, dat ook nog eens een echte cupfighter is. Dan kun je niet gaan experimenteren."

Op diezelfde persconferentie liet Rutten doorschemeren dat Kenneth Vermeer ook in het bekertoernooi zijn opwachting maakt onder de lat. Die mededeling is bij tweede doelman Erwin Mulder hard aangekomen.