Toornstra: De beleving zou voorafgaand aan elke wedstrijd hetzelfde moeten zijn
"Ik ben in mijn loopbaan nog niet verder gekomen dan de kwartfinale"

Toornstra: "De beleving zou voorafgaand aan elke wedstrijd hetzelfde moeten zijn"

23-09-2014 21:39

Jens Toornstra debuteerde afgelopen donderdag in de basis van Feyenoord, woensdag begint hij alweer aan zijn derde basisoptreden in één week tijd. De middenvelder heeft zich in rap tempo aangepast, maar wil tegen Go Ahead Eagles ook weleens zijn eerste zege boeken.

Toornstra voegt in Rotterdam direct iets aan het elftal van Fred Rutten toe: overzicht, een sterke pass die vaak naar voren gaat en zo nu en dan ook een schot op goal. "Zondag zag het er tegen Ajax voetballend heel goed uit, maar dat begon met z'n allen keihard werken om de tegenstander onder druk te zetten. Die combinatie ligt me wel", vertelt hij aan Metro.

Met Feyenoord winnen heeft de zomeraanwinst nog niet kunnen afvinken. Dat moet woensdag in de beker tegen Go Ahead Eagles dan maar gebeuren. "We mogen ons in ieder geval niet verschuilen achter het drukke schema", blikt Toornstra vooruit. "Donderdag speelden we nog een zware Europese uitwedstrijd tegen Sevilla en een paar dagen later legden we alweer een goede wedstrijd op de mat tegen Ajax. Conditioneel zit het dus wel goed."

De middenvelder weet uit ervaring dat kleine clubs vaak tot op het bot gemotiveerd zijn voor bekerwedstrijden tegen de grotere clubs. "De beleving zou voorafgaand aan elke wedstrijd hetzelfde moeten zijn, maar er komt nu eenmaal iets extra's los als zo'n club bijvoorbeeld tegen Feyenoord speelt. De spelers zijn extra gemotiveerd en de supporters een stuk enthousiaster, dat zal bij Go Ahead niet anders zijn. Ik ben in mijn loopbaan nog niet verder gekomen dan de kwartfinale, daar wil ik nu wel eens overheen."