Ronaldo looft zichzelf: Vier keer scoren in een wedstrijd is bijzonder lastig
"Ik bedank mijn ploeggenoten dan ook dat ze mij in stelling hebben gebracht"

Ronaldo looft zichzelf: "Vier keer scoren in een wedstrijd is bijzonder lastig"

23-09-2014 23:53
3

Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond weer op ongelooflijke wijze uitgehaald. In het duel met Elche was de Portugese vedette goed voor liefst vier treffers, waarvoor hij zichzelf én het team na afloop een schouderklopje gaf.

Ronaldo scoorde in de eerste helft twee keer en maakte ook na de pauze twee doelpunten. "Vier keer scoren in een wedstrijd is bijzonder lastig", zei hij vervolgens na het laatste fluitsignaal. "Ik heb het tot nu toe maar twee of drie keer eerder gedaan. Ik wil ook mijn ploeggenoten bedanken dat ze mij in stelling hebben gebracht."

"We begonnen niet erg sterk", doelt de aanvaller op de vroege openingsgoal van Elche. "Maar we kwamen goed terug in de wedstrijd met twee snelle doelpunten." Eerst was het Gareth Bale die raak kopte, daarna maakte Ronaldo de eerste van de twee penalty's die hij kreeg. Aan de andere kant veroorzaakte hij ook een penalty. "Ik klaagde, maar het was een terechte beslissing. Dat moet ik toegeven."

Carlo Ancelotti koos er dinsdag voor om zonder echte spits aan te treden. Bale en Ronaldo vormden daardoor samen de voorhoede. "Hij rouleerde en wilde mij als echte aanvaller gebruiken", maakte de vedette daar geen enkel probleem van. "Het is de beslissing van de trainer en die moeten wij respecteren."