In het kort: Juventus-schuld loopt op tot 206 miljoen, virus krijgt ook vat op Elia

In het kort: Juventus-schuld loopt op tot 206 miljoen, virus krijgt ook vat op Elia

24-09-2014 14:33
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Virus krijgt ook Elia te pakken
Eljero Elia is het volgende slachtoffer van het buikvirus dat rondwaart in de selectie van Werder Bremen. De Nederlandse aanvaller verscheen woensdag niet op de training van zijn club wegens maag- en darmklachten. Zijn ploeggenoten Nils Petersen, Sebastian Prödl en Clemens Fritz werden afgelopen week ook al uitgeschakeld door een buikvirus.

Juventus ziet schulden stijgen
Juventus staat dieper in het rood. De Italiaanse club maakt woensdag bekend dat de schuld afgelopen jaar steeg van 160,3 miljoen euro naar maar liefst 206 miljoen euro. De stijging kwam voornamelijk tot stand door een kleine vijftig miljoen euro die de club investeerde in het aantrekken van nieuwe spelers. Positief nieuws was er ook in Turijn. De inkomsten van Juventus stegen van 283,3 miljoen euro naar 315,8 miljoen euro.

1860 ontslaat Moniz
1860 München heeft woensdag afscheid genomen van trainer Ricardo Moniz. De Nederlander wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte competitiestart van de club uit de tweede Bundesliga. 1860 München haalde slechts zes punten uit zeven duels. De vijftigjarige Moniz, pas sinds de zomer werkzaam in Beieren, wilde aan het einde van het huidige seizoen met de club uit Beieren naar de Bundesliga promoveren. Markus von Ahlen werd even na het ontslag van Moniz als hoofdtrainer benoemd. Hij was de assistent van de geboren Rotterdammer.

UEFA legt PSV boete op
De UEFA heeft PSV een boete van tienduizend euro opgelegd. Tijdens het Europa League-duel met Shakhtyor Soligorsk in het Philips Stadion stonden fans tegen de Europese regels in op de trappen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Afgelopen seizoen kreeg PSV ook al een boete van achtduizend euro voor hetzelfde vergrijp. Mocht het opnieuw fout gaan kan PSV een nieuwe boete verwachten. Deze wordt dan verhoogd tot 15.000 euro.

City wil Lampard behouden
Manchester City wil er alles aan doen om langer de beschikking te hebben over Frank Lampard. De oud-speler van Chelsea, afgelopen weekend trefzeker tegen zijn voormalige club, wordt door City voor een half seizoen gehuurd van New York City FC. De Engelse club bekijkt nu of het mogelijk is om Lampard langer aan zich te binden. Door de afwezigheid van Yaya Touré, hij neemt in februari 2015 met Ivoorkust deel aan de Afrika Cup, hoopt City Lampard langer in Manchester te houden.

Volle Arena
Ajax neemt het in de Champions League in een bomvolle Arena op tegen FC Barcelona. De Amsterdamse club verkocht al ruim 40.000 passe-partouts en woensdag gingen de resterende losse kaarten voor de wedstrijd in de verkoop. Binnen een half uur waren die allemaal uitverkocht. Het duel wordt op woensdag 5 november gespeeld.

Wedden

Meer odds

Keeperswissel PSV
Remko Pasveer krijgt van PSV-trainer Phillip Cocu weer de kans zich te laten zien. De doelman krijgt donderdag tegen FC Utrecht de voorkeur boven Jeroen Zoet, die in het bekertoernooi gespaard wordt. Eerder mocht Pasveer al in actie komen in de Europa League-voorronde-wedstrijd tegen Shakhtyor Soligorsk.

Dramatische reeks Altidore voorbij
Hij kan het nog. Jozy Altidore scoorde dinsdag na een reeks van dertig wedstrijden zonder doelpunt weer eens. In de League Cup-wedstrijd tegen Stoke City (2-1 verlies, red.) maakte hij het doelpunt van Sunderland. Op 4 december vorig jaar scoorde Altidore voor het laatst. Tussendoor scoorde de Amerikaan nog wel een keer in een oefenduel tussen de Verenigde Staten en Nigeria.