De Boer ziet Ajax negen keer scoren in bekerduel: Een straftraining morgen
Trainer ziet goede en mindere punten bij zijn ploeg

De Boer ziet Ajax negen keer scoren in bekerduel: "Een straftraining morgen"

24-09-2014 20:45
2

Ajax heeft dankzij de Poolse spits Arkadiusz Milik met 0-9 gewonnen van JOS Watergraafsmeer. Hij nam zes van de negen doelpunten voor zijn rekening. Trainer Frank de Boer hield positieve gevoelens over aan het bekerduel, hoewel hij ook enkele zwakheden constanteerde.

"Hij heeft er zes gemaakt en dan mag je wel grijnzen", ging De Boer bij FOX Sports in op de doelpuntenproductie van Milik. "Ik heb deze tegenstander ook geanalyseerd en we moeten eigenlijk met dubbele cijfers winnen. Dat is niet gebeurd, dus een straftraining morgen. Zij trainen drie keer per week en wij zijn professionals, dus al met al moet je deze tegenstander oprollen. Dat hebben we ook wel gedaan en bij vlagen heb ik mooie aanvallen gezien."

"In de eerste helft hadden we een periode met een hoog ritme, na rust vond ik dat veel meer het geval. Uiteindelijk kun je er dan doorheen snijden", ging de Ajax-trainer verder. In zijn ogen werd het spel beter na het invallen van Thulani Serero. "Toen was bijna elke aanval gevaarlijk. Daarin zie je wel het verschil tussen hem en Riedewald, maar hij is ook pas achttien en Thulani heeft meer ervaring."

De Boer kon ontspannen toekijken in het Olympisch Stadion. "Het was inderdaad een relaxed avondje, maar dat had ik ook wel verwacht."