'Kijk nou Anwar, je loopt hier tussen Zlatan, David Luiz, Cavani. Niet normaal'
El Ghazi: "Door al die indrukken was het goed dat ik op de reservebank begon"

'Kijk nou Anwar, je loopt hier tussen Zlatan, David Luiz, Cavani. Niet normaal'

25-09-2014 12:22
1

Het gaat snel met Anwar El Ghazi. De jonge aanvaller van Ajax mocht na een sterke voorbereiding aansluiten bij de A-selectie van trainer Frank de Boer. Inmiddels mag de buitenspeler zich basisspeler noemen in Amsterdam.

Het voorlopige hoogtepunt van de carrière van El Ghazi voltrok zich afgelopen week toen hij zijn debuut in de Champions League maakte tegen Paris Saint-Germain (1-1). 'Een enorme eer', omschrijft El Ghazi zijn eerste minuten als voetballer in het miljoenenbal. "Wel jammer dat ik weinig heb laten zien. Ik had graag het verschil gemaakt. Maar dat was misschien nog even iets te veel gevraagd", zegt de aanvaller in gesprek met Voetbal International.

El Ghazi startte tegen PSG op de bank. Dat was geen nadeel, geeft de aanvaller toe. "Echt alles maakte diepe indruk op me. Ik luisterde naar de hymne van de Champions League, ging op de bank zitten, keek om me heen en dacht: 'Is dit een droom of is dit werkelijkheid?'. Door al die indrukken was het goed dat ik op de reservebank begon. Kon ik het allemaal even goed op me laten inwerken", vervolgt El Ghazi zijn verhaal.

"Toen ik het veld in mocht, zei ik tegen mezelf dat ik gewoon mijn ding moest gaan doen. Voetballen, acties maken, keihard werken. Maar het bleef indrukwekkend. Als het spel even stil lag, keek ik om me heen. En dacht: 'Kijk nou Anwar, je loopt hier tussen Zlatan, David Luiz, Cavani. Niet normaal'. Op deze manier beleef je het denk ik maar één keer. Nu moet ik naar de fase toe waarin ik het normaal vind tegen zulke tegenstanders te spelen", besluit El Ghazi in VI.