'Clubjongens' moeten de kar trekken: Wij weten wat er bij Ajax wordt gevraagd
"Onze toekomst ziet er veelbelovend uit. Ik vind het mooi daar onderdeel van te zijn"

'Clubjongens' moeten de kar trekken: "Wij weten wat er bij Ajax wordt gevraagd"

25-09-2014 13:00
4

Ajax beleeft een wisselvallige start van het nieuwe seizoen. Afgelopen week werd een uitstekende wedstrijd in de Champions League tegen Paris Saint-Germain afgewisseld met een slechte vertoning in de Rotterdamse Kuip.

Feyenoord was in de Klassieker veel, veel sterker dan Ajax. De Amsterdammers gingen er echter met de zege vandoor. Verdediger Joël Veltman zoekt in gesprek met Voetbal International naar een verklaring voor de grillige prestatiecurve van Ajax in de openingsfase van het seizoen. "We zijn nog steeds een beetje zoekende. Zo gaat dat eigenlijk ieder jaar in de beginfase van het seizoen", zegt Veltman tegenover het magazine.

"Even wennen aan het feit dat enkele belangrijke spelers er niet meer zijn, even zoeken naar de juiste afstemming in de ploeg. En op een gegeven moment begint het goed te lopen. De laatste jaren heeft dat in de Nederlandse competitie tot succes geleid. We hebben ook nu genoeg kwaliteit in huis om dat te kunnen herhalen. De volgende stap is overwinteren in de Champions League."

"Onze toekomst ziet er veelbelovend uit. Ik vind het mooi daar onderdeel van te zijn. De clubjongens uit de opleiding zullen steeds meer de kar moeten trekken. Dan denk ik aan Klaassen, Van Rhijn, Fischer als hij weer fit is, Boilesen, ikzelf; wij weten wat er bij Ajax wordt gevraagd en waar de club heen wil. Met deze kern en de aanvoer van nieuwe talenten moeten we onze ambities waar kunnen maken", aldus Veltman in VI.