De Boer tijdens zijn debuut in de Champions League in 1994 tegen Dejan Savicevic

De Boer: Dat we die wonnen gaf me zó een intens gelukkig gevoel
Coach blikt terug op Champions League-reis tot nu toe

De Boer: "Dat we die wonnen gaf me zó een intens gelukkig gevoel"

26-09-2014 10:38
6

Frank de Boer heeft inmiddels als speler en trainer ervaring in de Champions League. De coach van Ajax blikt op de website van de UEFA terug op een aantal mooie momenten in het kampioenenbal.

De Boer maakte op 14 september 1994 zijn debuut in het belangrijkste toernooi voor clubs. Dat was in de wedstrijd tegen AC Milan. "Als jonge speler heb je door dat het om dat soort wedstrijden draait. Dat is het mooiste wat er is. Ik herinner me dat ik gezonde zenuwen had", vertelt De Boer over de wedstrijd die met 2-0 werd gewonnen. "Ik had het gevoel: dit wil ik meemaken als speler."

Zijn eerste doelpunt maakte De Boer tegen Hajduk Split, maart 1995, om een paar maanden later met Ajax in de Champions League-finale te staan, weer tegen Milan. "Dat we die wonnen gaf me zó een intens gelukkig gevoel. Dat wilde je als kleine jongen meemaken. Om de cup met de grote oren de lucht in te tillen was een onbeschrijfelijk iets."

AC Milan loopt als een rode draad door het Champions League-avontuur van De Boer, want als oefenmeester debuteerde hij in San Siro als trainer van Ajax. "Ik kon toen bijna niet nerveus zijn, want ik had nog niet de kans gehad om mijn stempel op het team te drukken. De eerste training die ik leidde was een dag voor de wedstrijd in San Siro. Ik heb de spelers alleen verteld hoe ik de dingen zie. Daar hebben we over gesproken. Als team maak je uiteindelijk het verschil", weet De Boer, die dat duel met 0-2 gewonnen zag worden door Ajax.