'Ajax komt als een vervroegd verjaardagscadeau, normaal komen ze niet graag'
Urk leeft op een roze wolk

'Ajax komt als een vervroegd verjaardagscadeau, normaal komen ze niet graag'

26-09-2014 12:51
6

SV Urk leeft momenteel op een roze wolk. De Hoofdklasser bereikte deze week de volgende ronde van de KNVB-beker en werd niet veel later bij de loting gekoppeld aan Ajax.

Urk zit nu bij de laatste 32 ploegen van het bekertoernooi. In de vorige ronde wist het Topklasser UNA met een klein verschil uit te schakelen (2-1). "Onze vereniging bestaat volgend jaar 75 jaar en we dachten er al over om dat jubileum op te luisteren met de komst van een topclub. Dan denk je toch aan ploegen als PSV, Feyenoord en Ajax", zegt voorzitter Gerrit Meun vrijdagochtend in gesprek met Voetbal International.

"Maar omdat wij op kunstgras spelen, komen die clubs niet graag naar ons toe. Daarom komt deze loting ook op een mooi moment, als een soort vervroegd verjaardagscadeau", vervolgt de preses, die geen fans van Ajax mag verwelkomen en inmiddels al contact heeft gehad met de KNVB. Gesprekken met onder meer Ajax volgen nog. "Het is dus nog even afwachten hoe wij precies om zullen gaan met deze situatie. Maar ik neem aan dat deze beslissing van de KNVB de komende weken handjes en voetjes zal krijgen."