Dikke streep door naam van Schöne: Anders kun je worden teruggeworpen
Schöne miste Feyenoord-uit ook al

Dikke streep door naam van Schöne: "Anders kun je worden teruggeworpen"

26-09-2014 13:31

Lasse Schöne had graag dit weekeinde al willen spelen voor Ajax, maar de middenvelder moet een dikke streep zetten door de wedstrijd tegen NAC Breda. Dat heeft Ajax-trainer Frank de Boer vrijdag laten weten op de persconferentie in de aanloop naar het treffen met de Bredanaars.

"Schone? Nee, nog niet. Dinsdag? Misschien dat hij wel afreist dat we de beslissing daar kunnen nemen", reageert de oefenmeester. "Hij kan heel veel dingen al bijna honderd procent, waar hij goed in is, vrije trappen, corners, maar ook schieten op doel. Als je dat te snel weer gaat forceren kan je drie weken naar achteren geworpen worden. Dat wil je te allen tijde voorkomen. We moeten heel voorzichtig zijn."

Schöne moest ook het treffen met Feyenoord missen. De Deen zag dat de Rotterdammers furieus van start gingen in de wedstrijd tegen Ajax. 'Zij hadden een wedstrijd dat die bal er gewoon niet in wilde. Normaal ben ik zelf ontzettend nerveus als ik niet kan spelen, omdat ik dan geen invloed heb op het resultaat en afhankelijk ben van wat anderen doen', schrijft hij op de clubsite van Ajax. 'Maar tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord had ik daar vreemd genoeg helemaal geen last van.'