Ajax boekt ruim zestien miljoen euro winst, maar ziet netto-omzet licht dalen
Eigen vermogen van landskampioen na verwerking liefst 88,1 miljoen euro

Ajax boekt ruim zestien miljoen euro winst, maar ziet netto-omzet licht dalen

26-09-2014 13:44
3

Ajax heeft vrijdag de cijfers over het boekjaar 2013/2014 openbaar gemaakt op de officiële website. Op de clubsite valt te lezen dat de landskampioen een nettowinst van 16,6 miljoen euro heeft gerealiseerd.

De Amsterdammers melden dat de netto-omzet ten opzichte van een jaar eerder met 1,8 miljoen euro daalde, van 105,6 miljoen naar 103,8 miljoen. De totale bedrijfskosten van Ajax daalden van 95,4 miljoen naar 95,1 miljoen. Ook op het gebied van transferpolitiek doet de club uit de hoofdstad het goed. De balans van de afgelopen transferperiodes levert Ajax een positief resultaat van 12,5 miljoen euro op. Ajax gaf 9,3 miljoen euro uit, terwijl het 21,8 miljoen euro ontving.

Het eigen vermogen van Ajax bedraagt na de verwerking van het resultaat 88,1 miljoen euro, schrijven de Amsterdammers op de officiële website. Net als de afgelopen seizoenen komt Ajax ook nu weer uit in de Champions League. De gelden die de club opstrijkt door deelname aan het miljoenenbal zorgen voor een enorme toestroom aan inkomsten. De Zuid-Afrikaanse tak van Ajax, Ajax Cape Town, schreef over het afgelopen boekjaar een verlies van drie ton.