De Boer: Zijn kans gaat een keer komen, misschien sneller dan hij denkt
Ajax-trainer houdt vast aan Sigthorsson

De Boer: "Zijn kans gaat een keer komen, misschien sneller dan hij denkt"

26-09-2014 13:52
9

Ajax wil zich zaterdag tegen NAC Breda herstellen van het ontluisterende optreden tegen Feyenoord. Hoewel de Amsterdammers wonnen in De Kuip, was het spel ver onder de maat. Frank de Boer heeft er vertrouwen in dat het zaterdag op bezoek bij NAC Breda beter gaat.

"Als je lang wil mee blijven doen om de eerste plek mag je niet te lang op dit niveau blijven hangen", aldus De Boer vrijdag op het perspraatje. "We hebben duidelijk gezegd wat er beter moet. Dat beseften de spelers heel goed. We hebben goed kunnen trainen deze week en sommige jongens hebben hun hoofd leeg kunnen maken met twee dagen vrij. Ik moet zeggen, de trainingen zijn heel goed geweest."

"NAC maakt een goede indruk op mij, in ieder geval. Met Joeri de Kamps, een oud-spelertje van me, die heel goed kan voetballen. Het zit goed in elkaar. Ze hebben een goed middenveld en een voorhoede met verschillende types. Het is op dit moment een lastig team om te verslaan. Bij PSV op bezoek kwamen ze snel achter, maar ze hadden het betere van het spel, vond ik. Volgens mij is het gevoel goed daar."

Druk op Sigthórsson
Ondanks de zes doelpunten van Arek Milik in het bekerduel met JOS Watergraafsmeer (0-9), zal Kolbeinn Sigthórsson weer in de basis staan. De Boer is echter wel blij met de inbreng van Milik. "Hij laat zien dat hij heel graag wil. Daarom zijn dit goede signalen. Hij zal nog niet starten, maar die kans gaat een keer komen. Misschien sneller dan hij denkt."

Ook over Queensy Menig, die tegen JOS zijn debuut maakte, is De Boer tevreden. "Zeker, vandaar dat we hem ook hebben laten debuteren. We wilden hem laten weten dat we zijn ontwikkeling in de gaten hebben. Hij moet zo doorgaan en dan komt hij er vanzelf bij (bij de selectie, red.)."

Krijgt Andersen de tijd?
Over Lucas Andersen zijn de meningen verdeeld, maar De Boer gunt het Deense talent de tijd. "Ik denk dat hij de kwaliteiten heeft om een hele grote speler te worden. Dat laat hij bij vlagen zien. Hij moet nu gaan zorgen dat hij dat niet twintig minuten of één wedstrijd laat zien, maar constant. Ik denk dat hij die stap kan maken."