Blind is De Boer en Van Gaal dankbaar: Het vertrouwen is altijd uitgesproken
Oud-Ajacied vond aanbieding United niet te weigeren

Blind is De Boer en Van Gaal dankbaar: "Het vertrouwen is altijd uitgesproken"

26-09-2014 17:39
3

Daley Blind kijkt dankbaar terug op zijn periode onder Ajax-trainer Frank de Boer. De verdediger annex middenvelder stond open voor een extra seizoen in Amsterdam, maar in zijn ogen viel de aanbieding van Manchester United niet te weigeren. Nu werkt hij onder Louis van Gaal.

"Het is een specialiteit van Van Gaal om een team op te bouwen", vertelde Blind tegenover de camera van FOX Sports. "En dan niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Het is zijn kracht om een eenheid te creëren en zo wedstrijden te winnen. Op het WK kreeg ik veel vertrouwen van hem en daarna zijn we contact blijven houden. Zijn vertrouwen is altijd uitgesproken en dat is tijdens de transferperiode gebleken. Binnen twee dagen was er een deal."

United maakt een moeilijke start van het seizoen door. Een week geleden verloor de ploeg ondanks een riante voorsprong nog bij promovendus Leicester City. Toch is Blind zeer content met zijn stap. "In het begin waren er veel speculaties. Daar bleef het toen bij en dat was prima voor mij, want ik zat met mijn hoofd bij Ajax. Ik dacht er niet over na, maar natuurlijk is het prachtig als een club als United je volgt. Het is een droom die uitkomt."

"Ajax gaf aan dat ik alleen weg mocht als er een heel grote club zou komen, niet elke club was bespreekbaar. Maar een club als United weiger je niet, er was geen twijfel", aldus de Nederlander. Toch was het ergens moeilijk om De Boer te verlaten. "Hij heeft altijd vertrouwen gehouden en me telkens weer opgesteld. Daar ben ik hem dankbaar voor en ben blij dat ik iets terug heb kunnen geven."