'Ajax maakt financiële klapper met nieuwe hoofdsponsor en wil Arena kopen'
"Het komt goed"

'Ajax maakt financiële klapper met nieuwe hoofdsponsor en wil Arena kopen'

27-09-2014 06:40
19

Ajax gaat onderzoeken om zijn aandeel in de Amsterdam Arena te vergroten of het stadion zelfs te kopen. Het huidige aandeel van de Amsterdammers in het stadion ligt op ongeveer dertien procent.

"We zullen een business case moeten hebben. Het moet lonend zijn. En dan moet je de voordelen en nadelen op een rijtje zetten", citeert De Telegraaf financieel directeur Jeroen Sop, die vrijdag de jaarcijfers presenteerde. "Het is een heuglijke dag als je een plus van 16,6 miljoen netto schrijft."

Ajax is op dit moment ook op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Aegon betaalde maximaal twaalf miljoen euro per jaar. Toch hoeven de hoofdstedelingen er straks niet op achteruit te gaan. "De gesprekken gaan goed en we hebben er vertrouwen in dat we er uitkomen. Of het bedrag dat Aegon betaalde nog reëel is? Als ik zeg dat het goed komt, bedoel ik dat ook", zegt algemeen directeur Michael Kinsbergen.

De regerend landskampioen presenteerde vrijdag zijn jaarcijfers. Op de clubsite viel te lezen dat er over het boekjaar 2013/2014 een nettowinst is geboekt van 16,6 miljoen euro. De omzet was iets gedaald.