De Boer zag transfer Blind aankomen: Elke topclub wil dat soort spelers
Vertonghen looft Blind en Anita

De Boer zag transfer Blind aankomen: "Elke topclub wil dat soort spelers"

27-09-2014 07:05
2

Jan Vertonghen vindt dat Daley Blind en Vurnon Anita de beste spelers zijn op ‘zes’. Ajax-trainer Frank de Boer vindt het daarom niet gek dat het duo al snel vertrok naar het buitenland.

"En dan ben je ze ook binnen de kortste keren kwijt", zegt de keuzeheer, die zowel Blind als Anita voor een miljoenenbedrag zag vertrekken naar Engeland, in gesprek met Algemeen Dagblad. "Spelers die kunnen omschakelen, druk zetten, ballen veroveren en in balbezet ook nog iets kunnen laten zien. Elke topclub is op zoek naar dat soort spelers."

Vertonghen, nu spelend voor Tottenham Hotspur, erkent de klasse van het eerdergenoemde duo. "De beste spelers op die positie. Er moet daar iemand staan die zich in dienst van het team stelt en het spel aanvoelt en bovendien zelf niet de ster te willen zijn", reageert de Belg in het dagblad.

Blind kan zich vinden in de door Vertonghen genoemde eigenschappen voor 'zes'. "Op die plek is het altijd druk dus moet je constant goed weten waar je zelf én je medespelers staan. Je moet eigenlijk overal ogen hebben. Bij Ajax is het een voetballende rol die je inneemt. Maar als het spel niet loopt moet je ook kunnen buffelen, duels aangaan", aldus de Oranje-international, die nu voor Manchester United speelt.