Ajax greep naast groot talent: Ik kijk hoe toppers als Xavi en Pirlo het doen
Hendrix kon van PSV naar Ajax

Ajax greep naast groot talent: "Ik kijk hoe toppers als Xavi en Pirlo het doen"

27-09-2014 07:43
3

Jorrit Hendrix hoopt zich dit seizoen bij PSV te kunnen ontwikkelen in de schaduw van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. In de jeugd stond de groeibriljant voor een lastige keuze.

In zijn als A-junior stond Hendrix namelijk in de belangstelling van Ajax. De nu negentienjarige Limburger koos destijds voor een langer verblijf in Eindhoven. "Phillip Cocu was mijn trainer in de A1 en hij zou hoofdtrainer worden. Ik rook mijn kans bij PSV", zegt de allrounder in gesprek met De Telegraaf.

Vorig seizoen stond Hendrix in het eerste elftal op meerdere posities. Hij bewees zijn waarde als linksback, centrale verdediger, linker centrale middenvelder en controlerende middenvelder. Nu richt hij zich op de positie als controle middenvelder. "Van nature is dit de positie die me het best ligt", reageert hij.

"Als centrale verdediger ben ik defensief en fysiek sterker geworden. Maar ik vind het prettig om weer op het middenveld te spelen. Op deze plek wil ik me verder ontwikkelen", vervolgt de controleur, thuis niet zonder 'opdracht' voetbal kijkt. "Als ik voetbal op tv kijk, doe ik dat ook altijd positiegericht. Dan kijk ik hoe toppers als Xabi Alonso, Xavi of Pirlo deze positie invullen. Daar probeer ik van te leren."