NAC won in 2003 thuis voor het laatst van Ajax: Een fantastische wedstrijd
Lokhoff herinnert zich duel met Amsterdammers nog goed

NAC won in 2003 thuis voor het laatst van Ajax: "Een fantastische wedstrijd"

27-09-2014 12:00
1

De laatste keer dat NAC Breda in competitieverband in eigen huis won van Ajax was in 2003. Ton Lokhoff, destijds de trainer van de Noord-Brabantse club, herinnert zich het duel nog maar al te goed.

Lokhoff was bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach en kreeg op 21 september 2003 de Amsterdammers op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. "Een fantastische wedstrijd. Er waren wat spelers vertrokken, gelukkig kregen we er ook enkele spelers op huurbasis bij", haalt Lokhoff de wedstrijd terug in gesprek met de NOS. "Zoals Nourdin Boukhari en Stefano Seedorf van Ajax en Johan Elmander van Feyenoord."

Wedden

Meer odds

Toeval of niet, de huurlingen waren namens NAC verantwoordelijk voor alle Brabantse treffers in het met 4-2 gewonnen duel. "Het was een van mijn beste wedstrijden als coach van NAC. We kregen enorm veel kansen en stonden na een uur spelen met 3-0 voor. Toen kwam Ajax via Viktor Sikora, na een blunder van Gábor Babos, en Zlatan Ibrahimovic nog terug en werd het spannend. Uiteindelijk scoorde Seedorf in blessuretijd en was de winst binnen."