Berusting bij blunderende sluitpost: Had het gevoel dat er voor ons niets in zat
Ervaren doelverdediger geeft fouten toe

Berusting bij blunderende sluitpost: "Had het gevoel dat er voor ons niets in zat"

28-09-2014 08:58
2

Jelle ten Rouwelaar speelde zaterdagavond op zijn zachtst gezegd niet zijn beste wedstrijd in het shirt van NAC Breda. De doelman, die sprak over een terechte nederlaag, ging niet vrijuit bij een paar doelpunten van Ajax dat met duidelijke cijfers een overwinning wist te boeken in Brabant (2-5).

"Dit zijn de leuke wedstrijden voor ons en voor het publiek. En dan geef je het zo makkelijk weg. Ons plan om Ajax onder druk te zetten klopte redelijk, we kregen ook wel kansen, tot aan die goal. De 0-1 en 0-2 vielen kort achter elkaar, dan krijg je een behoorlijke tik. Ik had het gevoel niet dat er voor ons iets in zat", aldus de sluitpost van NAC tegenover de camera van FOX Sports.

Ten Rouwelaar had er geen moeite mee om toe geven dat de derde treffer van Ajax viel door een fout van hem. "Die had ik moeten hebben, hè? Als een keeper een fout maakt, ben ik de eerste die het roept. Die mag er niet in, maar helaas gebeurt dat en dan is de wedstrijd op slot."

Ook de vijfde tegentreffer leek houdbaar. "Ja, ik denk dat negentig procent van Nederland zegt dat ik die moet hebben, dat zeg ik zelf ook, maar dat blijven lastige ballen."