Klaassen trekt de kar bij Ajax: Dat was voor mij wel een verbeterpuntje
Middenvelder kijkt met vertrouwen uit naar CL-wedstrijd

Klaassen trekt de kar bij Ajax: "Dat was voor mij wel een verbeterpuntje"

28-09-2014 16:02
1

Het was zaterdag in Breda de avond van Kolbeinn Sigthórsson, maar de rol van Davy Klaassen was misschien wel belangrijker. De middenvelder was de grote uitblinker bij Ajax tegen NAC Breda.

Ajax won met 2-5 en Klaassen was bij vrijwel alle goals betrokken. "Vorig seizoen had ik in het gehele seizoen drie assists en vandaag in één wedstrijd ook drie", glunderde de 21-jarige Ajacied tegenover Metro. "Dat was voor mij ook wel een verbeterpuntje. Ik wilde dit seizoen vaker een assist geven. Dus dan is het mooi dat het tegen NAC zo vaak lukte."

De zege op NAC kwam Ajax goed uit, na de slechte Klassieker van vorige week. Dinsdag wacht APOEL Nicosia in de Champions League. "We gaan met veel vertrouwen naar Cyprus, want we hebben gewoon goed gespeeld. APOEL heeft het Barcelona heel moeilijk gemaakt, dus dat zegt genoeg. We zullen een zware avond hebben, maar ik heb er alle vertrouwen in."

Naast Klaassen en de hattrick van Sigthórsson viel ook Lucas Andersen in positieve zin op. Klaassen hoopt dat het Deense talent eindelijk zijn belofte kan inlossen. "Wij zien op de training vaak genoeg wat hij allemaal kan en in de wedstrijd komt het er vaak net niet uit. Maar nu tegen NAC heeft hij het heel goed gedaan. Nu liet hij zien wat wij vaak van hem zien. Dat is mooi voor hem, maar ook mooi voor ons. Dat had hij misschien ook even nodig."