Cruijff kijkt vol spanning naar Europese week: Ik heb mijn twijfels
"Ajax moet rekening houden met een heksenketel, waardoor APOEL extra fanatiek en agressief begint"

Cruijff kijkt vol spanning naar Europese week: "Ik heb mijn twijfels"

29-09-2014 07:13
6

Na een bekerronde in Nederland en een speelronde in de Eredivisie is het weer tijd voor Europees voetbal. Johan Cruijff heeft een goed gevoel bij het duel van Feyenoord, dat het opneemt tegen Standard Luik. Over 'zijn' Ajax is hij echter minder zeker, de Amsterdammers gaan op bezoek bij Apoel Nicosia.

"De Nederlandse clubs moeten de komende week weer in Europa laten zien dat we dankzij het Nederlands elftal niet voor niets de vierde van de wereld zijn", schrijft Cruijff in zijn wekelijkse column in De Telegraaf. "Eerlijk gezegd heb ik daar mijn twijfels over."

"Zo oogde Ajax goed tegen NAC. Zolang de ploeg kon domineren, was het voetballend de betere en was er weinig aan de hand", vervolgt Cruijff zijn verhaal. "Maar ook tegen NAC kwam Ajax in de problemen toen de tegenstander naar andere middelen greep. Dus meer druk op de bal zette en meer fysiek in de één-tegen-éénduels legde. Meteen zag je teveel spelers hun persoonlijke duels verliezen."

"Mijn zoon Jordi heeft een paar jaar in Cyprus gewerkt en die vertelde me al dat vanwege de mindere prestaties van het nationale elftal juist clubs als APOEL Nicosia heel populair zijn. Ajax moet daarom rekening houden met een heksenketel, waardoor APOEL extra fanatiek en agressief aan de wedstrijd gaat beginnen. Voor alle duidelijkheid, dat Ajax misschien niet van APOEL wint, is voor die mensen daar niet vreemd. Ze hebben op Europees niveau al een paar keer aardig gestunt en zijn inmiddels wel wat gewend."

"Toch moet Ajax deze moeilijke wedstrijd zien te winnen. Het maakt de kans groter dat er in de poule tenminste één team onder je blijft en zo kan er verder met Paris Saint-Germain uitgevochten worden wie er naast Barcelona naar de volgende ronde gaat", aldus Cruijff.