Sinkgraven wil via Heerenveen stap omhoog maken: Ja, er was contact met Ajax
"Ik kon wel door de grond zakken. Het was mijn fout"

Sinkgraven wil via Heerenveen stap omhoog maken: "Ja, er was contact met Ajax"

29-09-2014 08:24
7

Daley Sinkgraven geeft toe dat hij afgelopen zomer contact heeft gehad met Ajax. De Amsterdamse club is gecharmeerd van de middenvelder van sc Heerenveen, maar een transfer bleef vooralsnog uit.

De jonge spelmaker was zondag de gevierde man in Friesland. Hij hielp zijn ploeg op eigen veld langs PSV. Met Heerenveen is Sinkgraven inmiddels opgerukt naar plek vier in de Eredivisie. Hij geeft toe dat er contact is geweest met Ajax. "Ja, er was contact met Ajax. Maar ik richt me nu op Heerenveen. Het is voor mij heel belangrijk dat ik op elke week kan spelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling. En dan komt die stap omhoog hopelijk ook nog wel een keer", zegt Sinkgraven in gesprek met NUsport.

Sinkgraven leek hard op weg de schlemiel te worden in Heerenveen toen hij tegen PSV zijn ploeggenoot Stefano Marzo in problemen bracht. Sinkgraven leverde in de eerste helft een vrije trap in, Marzo vloerde de doorgebroken Florian Jozefzoon. Het leverde hem een rode kaart op. "Ik kon wel door de grond zakken. Het was mijn fout. Echt ontzettend knullig van me. Ik wilde hem snel nemen, maar daardoor vergat ik oogcontact te maken met een ploeggenoot. Heel stom", aldus Sinkgraven.