Ajacied weet 'negatieve roes' van zich af te schudden: Lange periode vasthouden
"Ik moet zorgen dat ik een zekerheidje word voor mezelf en voor het team"

Ajacied weet 'negatieve roes' van zich af te schudden: "Lange periode vasthouden"

29-09-2014 08:31
2

Het is een mooie week geweest voor Ricardo van Rhijn. De verdediger van Ajax maakte de enige treffer tegen Feyenoord en opende de score afgelopen zaterdag tegen NAC. De rechtsback is hard bezig een negatieve periode af te sluiten. Zelf weet hij echter goed dat hij daarvoor een langere periode goed moet spelen.

"Het is een zware tijd geweest", zeg Van Rhijn in De Telegraaf, doelend op het afgelopen seizoen. "Ik denk dat de druk die ik mezelf oplegde het probleem was. Die was te hoog. Ik eiste te veel van mezelf en legde de nadruk voornamelijk op de dingen die ik niet goed deed. Daardoor kwamen de positieve punten niet meer automatisch terug in mijn spel. Ik belandde in een negatieve roes, waardoor het een tijd lang niet goed genoeg was."

"Afgelopen seizoen is het gewoon niet zo gegaan als ik zelf wilde", vervolgt de rechtsback zijn verhaal. "Dan is het zaak je niveau weer te halen. Dat is nu een aantal weken weer het geval, maar het doel blijft om dat een heel lange periode vast te houden. Dat is het allerbelangrijkste."

"Ik moet zorgen dat ik een zekerheidje word voor mezelf en voor het team, dat mijn ploeggenoten op me kunnen bouwen. Als ik de komende twee, drie weken slecht speel, ben ik bijna weer terug bij af. En dat ga ik voorkomen", sluit Van Rhijn af.