Kuipers stuurt KNVB mail over apengeluiden richting Kazim in Adelaarshorst
"Ik heb overal in Europa gespeeld en weet hoe ik met dit soort dingen moet omgaan"

Kuipers stuurt KNVB mail over apengeluiden richting Kazim in Adelaarshorst

29-09-2014 08:49
18

De KNVB buigt zich waarschijnlijk snel over een mailbericht van Björn Kuipers. De arbiter heeft volgens De Telegraaf melding gemaakt van ongepast gedrag van fans van Go Ahead Eagles.

Tijdens het competitieduel tussen Go Ahead en Feyenoord werd tot twee keer toe balbezit van Colin Kazim-Richards door fans van de thuisclub aangegrepen om oerwoudgeluiden te maken. Kuipers zelf hoorde de apengeluiden niet, wel werd hij door Kazim-Richards aangesproken tijdens de wedstrijd. De arbiter gaf de klacht van de spits in de rust door aan de veiligheidscoördinator van Go Ahead. Na de wedstrijd zette hij zijn rapport op de mail.

Kuipers liet de Nederlandse voetbalbond weten dat Kazim-Richards zich heeft beklaagd over het gedrag van een deel van de Go Ahead-fans. De Turkse spits met Engelse roots wil zelf geen stappen ondernemen. "Het gaat nu om de overwinning van Feyenoord en om hoe goed we nu hebben gespeeld. Het moet niet om randzaken gaan", citeerde De Telegraaf de aanvaller van Feyenoord na afloop van het duel in Deventer.

"Ik ben 28 jaar, ik heb overal in Europa gespeeld en weet hoe ik met dit soort dingen moet omgaan. Maar als de voetbalbond of de scheidsrechter actie onderneemt, is dat prima wat mij betreft. Ik heb het gemeld bij de referee en de trainer heeft mij in deze zaak advies gegeven. Daar wil ik het nu bij laten. Anders wordt dit groter dan ik wil."