Aanklager wil tekst en uitleg van 'racistische' amateurs en houdt Eagles in spanning
"Clubs en betrokkenen hebben tot en met dinsdag om alles bij ons in te leveren"

Aanklager wil tekst en uitleg van 'racistische' amateurs en houdt Eagles in spanning

29-09-2014 17:05
5

De aanklager betaald voetbal is maandag een vooronderzoek gestart naar racistische spreekkoren en een vechtpartij op de tribune tijdens het bekerduel tussen de amateurs van De Dijk en Fortuna Sittard. Supporters van de amateurclub uit Amsterdam begeleidden afgelopen woensdag een invalbeurt van Seku Conneh met oerwoudgeluiden.

De emoties liepen vervolgens zo hoog op dat fans met elkaar op de vuist gingen. De aanklager betaald voetbal heeft De Dijk schriftelijke vragen gesteld om te toetsen of de vereniging voor, tijdens en na de wedstrijd alles heeft gedaan voor een veilige en goede wedstrijdorganisatie. De Dijk heeft tot en met woensdag 8 oktober de tijd om te reageren.

Mogelijk buigt de aanklager betaald voetbal zich binnenkort ook over racistische spreekkoren van fans van Go Ahead Eagles aan het adres van Colin Kazim-Richards. De spits maakte afgelopen zaterdag scheidsrechter Bjön Kuipers attent op racistische uitlatingen van supporters van de club uit Deventer. De arbiter heeft de spreekkoren aan de KNVB doorgeven.

Een woordvoerder van de voetbalbond kon maandag nog niet zeggen of de aanklager ook onderzoek naar deze spreekkoren gaat doen. "Clubs en betrokkenen hebben tot en met dinsdag om alles bij ons in te leveren. Daarna zal meer duidelijk worden."