De Boer verwacht heksenketel: Maar bij Feyenoord was dat ook zo
Ajax kan rekenen op 'heet' avondje in Nicosia

De Boer verwacht heksenketel: "Maar bij Feyenoord was dat ook zo"

29-09-2014 18:19
2

Frank de Boer kijkt met veel vertrouwen uit naar de tweede poulewedstrijd in de Champions League, dinsdag tegen APOEL Nicosia. De trainer/coach is onder de indruk van de komende tegenstander en verwacht een lastige avond voor zijn ploeg, dit mede omdat de thuisploeg steun zal krijgen van de fanatieke aanhang.

"Dat het lastig zal zijn weet ik zeker. Het is gewoon een goede ploeg, die vooral hier heel moeilijk te verslaan is. Ze hebben een compact stadion, maar ze hebben ook heel goede spelers. Het zal lastig genoeg worden. Zij hebben een heel goed voetballende ploeg. Ze willen dominant zijn, dat zijn ze normaal gesproken ook in eigen land. Het is veruit de grootste club. Ze hebben een heel geroutineerd elftal, met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar geloof ik", aldus De Boer tijdens de persconferentie in de aanloop naar het Europese duel.

APOEL Nicosia verloor de eerste poulewedstrijd, maar mocht met opgeheven hoofd het veld van Camp Nou verlaten. "Ze hebben tegen Barcelona bewezen als team te kunnen spelen, ze hebben daar met 1-0 verloren en kregen in de tweede helft ook kansen op 1-1. Een hele goede ploeg, waar je het zeker lastig mee kan krijgen als je niet in goeden doen bent."

De Boer verwacht een ‘heet’ avondje in Cyprus in een kolkend stadion. "De supporters staan heel dicht op het veld hier en gaan negentig minuten lang tekeer. Maar bij Feyenoord is dat ook zo. Dat zijn onze spelers wel gewend. Ik verwacht dat APOEL volle bak zal geven. Het gaat erom dat wij de goede keuzes maken op de juiste momenten."