Les voor El Ghazi: 'Ik heb hem niet gecorrigeerd, dat deden een paar spelers'
Trainer niet blij met strafschopverzoek

Les voor El Ghazi: 'Ik heb hem niet gecorrigeerd, dat deden een paar spelers'

29-09-2014 18:38
5

Frank de Boer zag dat Anwar El Ghazi zaterdag tegen NAC Breda graag de strafschop wilde nemen die uiteindelijk gemist werd door Kolbeinn Sigthórsson. De trainer vindt niet dat El Ghazi dat aan de IJslander had moeten vragen.

"Maar hij is een speler die graag wil scoren, hij wil belangrijk zijn voor het team. Dit is een leerproces voor hem. In dit soort situaties moet hij respecteren dat Sigthórsson de eerste nemer is", aldus De Boer maandag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met APOEL Nicosia.

De trainer van de Amsterdammers vindt dat El Ghazi niet aan Sigthórsson had moeten vragen of hij de strafschop mocht nemen. "Misschien verliest de nemer wel zijn concentratie. Het was een les voor hem, maar ook voor de andere spelers. Hij moet de nemer niet storen", aldus De Boer, die El Ghazi niet zelf heeft gecorrigeerd. "Ik niet, dat hebben een paar spelers gedaan."

Overigens is Sigthórsson normaliter niet de eerste strafschoppennemer bij Ajax. "Dat is Lasse Schöne. Het kan overigens best dat iemand anders de strafschop neemt, maar dat moet dan vanuit de eerste nemer komen. Als hij zich niet goed voelt, kan hij de bal doorgeven", besloot De Boer.