APOEL respecteert Ajax: Een grote club en duidelijk de favoriet
Cyprioten willen in ieder geval thuis punten pakken in CL

APOEL respecteert Ajax: "Een grote club en duidelijk de favoriet"

29-09-2014 21:34
9

Giorgos Donis ziet daags voor de Champions League-wedstrijd tegen Ajax overeenkomsten tussen APOEL Nicosia en de Amsterdamse club. De oefenmeester van de Cyprioten schuift de ploeg van trainer Frank de Boer naar voren als favoriet.

Donis denkt dat APOEL het in de groepsfase van het miljoenenbal vooral zal moeten hebben van de thuisduels. "We wisten van tevoren dat onze kansen klein zijn, maar als we willen stunten moeten we in ieder geval op Cyprus punten pakken", citeert Voetbal International de coach op de officiële website van de UEFA. "Na het eerste evenement, de wedstrijd bij Barcelona, staat de volgende uitdaging voor de deur: de eerste thuiswedstrijd."

Hoewel Ajax op papier een mindere tegenstander is dan Barcelona en Paris Saint-Germain, is Donis op de hoogte van de kwaliteiten van de Amsterdammers. "Dit keer treffen we de kampioen van Nederland, een grote club en duidelijk de favoriet voor dinsdag. We kennen de filosofie van Ajax. Dat is namelijk dezelfde als die APOEL Nicosia. Ook wij willen graag aanvallend voetbal spelen. Maar dit duel vraagt meer dan de wedstrijd tegen Barcelona."