Van den Brom trainer van AZ: Ik word nu al moe van het woord 'assistent'
"Ik heb nog nooit zoveel gesprekken gevoerd als nu bij AZ"

Van den Brom trainer van AZ: "Ik word nu al moe van het woord 'assistent'"

30-09-2014 07:34
2

John van den Brom is maandagavond aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van AZ. Daarmee sluiten de Alkmaarders een bijzonder roerige periode af, maar dat had wel wat voeten in de aarde.

De aanstelling van Van den Brom werd vorige week al verwacht, maar de club nam de tijd. "Ik heb nog nooit zoveel gesprekken gevoerd als nu bij AZ", vertelt de coach in De Telegraaf. "Het zijn er minimaal vier geweest, nog afgezien van de zakelijke afhandeling."

"De club wilde zeker weten dat ze de juiste keuze maakten. Dat was nieuw en eigenlijk ook wel prettig voor mij. Daaruit bleek namelijk dat ze me heel graag wilden hebben", aldus Van den Brom, die ook met Marco van Basten om de tafel ging.

"Ik word nu al moe van het woord 'assistent'. Ik heb met hem gesproken als hoofdtrainer. En ik heb bij al mijn clubs altijd al zo gewerkt met mensen naast mij. Bij Vitesse was dat Stanley Menzo, die in feite ook een hoofdtrainer was. Bij Anderlecht idem dito."

Van den Brom verwacht dan ook geen problemen. "Integendeel. Ik kijk er naar uit. Ik heb Marco inderdaad uitgebreid gesproken en geloof me, dat gaat echt geen problemen opleveren. Het is bovendien uiteindelijk ook nog eens zíjn keuze geweest om als assistent verder te gaan. Als er íemand achter deze constructie staat, dan is het Marco zelf wel."