Cruijff waarschuwt: Daar moet je je als Ajax echt tegen wapenen
"Na een uur spelen zijn West-Europese tegenstanders hier vaak compleet leeg"

Cruijff waarschuwt: "Daar moet je je als Ajax echt tegen wapenen"

30-09-2014 07:41
2

Apoel Nicosia is in de poule van Ajax de grote onbekende, maar van onderschatting mag dinsdagavond absoluut geen sprake zijn. Jordi Cruijff waarschuwt de Amsterdammers voor de kracht van de Cyprioten.

"De grootst denkbare fout die Ajax kan maken, is Apoel te onderschatten. Dan gaan Frank de Boer en zijn spelers echt met een nederlaag terug naar Amsterdam", zegt Cruijff junior in De Telegraaf. "Ik verzeker je dat Apoel in deze Champions League-groep niet zonder punten zal eindigen."

De voormalig technisch directeur van AEK Larnaca weet waar hij over praat. Hij omschrijft Apoel als een heel atletisch elftal met veel snelheid. "Als je Apoel onderschat, kom je er meestal pas achter als je 1-0 achterstaat en zet je dat maar moeilijk recht."

En dan is er nog een extra tegenstander voor Ajax: de hitte. "In de avonduren is het nog steeds 25 graden. Dat bemoeilijkt het ademen en zorgt voor veel vochtverlies. Na een uur spelen zijn West-Europese tegenstanders hier vaak compleet leeg en kunnen de Apoel-spelers nog een half uur voluit gaan. Dat is lastig."

Tenslotte is ook het zuidelijke temperament gevaarlijk. "De spelers maken veel theater. Ze gaan snel liggen en proberen tegenstanders kaarten aan te smeren. Daar moet je je als Ajax echt tegen wapenen. Je moet je niet laten provoceren. En voorkom corners en vrije trappen tegen. Apoel is heel erg goed in standaardsituaties. Daarom proberen ze die voortdurend uit te lokken", aldus Cruijff in Telesport.