'De Boer zet belangrijke Deen weer op de bank, Andersen start wel'
Ajax-coach voert slechts één wissel door

'De Boer zet belangrijke Deen weer op de bank, Andersen start wel'

30-09-2014 08:02
4

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor de Champions League-wedstrijd tegen Apoel Nicosia weer een puzzel te leggen. Door de waarschijnlijke terugkeer van Lasse Schöne moet de coach vooral voorin de nodige keuzes maken.

Schöne lijkt hersteld van een liesblessure en De Boer kondigde al aan dat de kans zeventig procent is dat hij start. De Deen begint in dat geval weer op zijn vertrouwde plek als rechtsbuiten, met Kolbein Sigthórsson naast zich in de spits. Op de linkerflank krijgt Lucas Andersen de voorkeur boven Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna, verwacht het Algemeen Dagblad.

Ook opvallend is een keuze voor het middenveld. Hoewel De Boer maandag aangaf dat hij daar nog geen beslissing over heeft genomen, rekent het AD erop dat Nick Viergever als controlerende middenvelder wordt opgesteld. Niki Zimling, die een belangrijke rol speelde in het duel met Paris Saint-Germain, begint in dat geval weer op de bank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; Schöne, Sigthórsson, Andersen