John in het shirt van het Belgische Roeselare

FC Twente heet veel te vroeg vertrokken Collins John na zwerftocht weer welkom
Tweevoudig international mag meetrainen bij beloftenploeg

FC Twente heet veel te vroeg vertrokken Collins John na zwerftocht weer welkom

30-09-2014 11:01

Collins John is tijdelijk weer in Enschede neergestreken. De aanvaller, die halverwege het seizoen 2003/04 vertrok bij FC Twente, gaat meetrainen met de beloften van de Tukkers. 

De inmiddels 28-jarige John brak een seizoen daarvoor door in het tenue van FC Twente en Fulham lokte het talent naar Londen. Na een uitstekende start ging het echter snel bergafwaarts met de tweevoudig international. Na Fulham versleet John bijna ontelbaar veel clubs, maar nergens maakte hij indruk. Het woord zwerftocht kreeg dankzij John een nieuwe dimensie.

Fulham leende John uit aan Leicester City en Watford en daarna diende hij - dikwijls voor korte tijd - nog negen clubs uit allerlei windstreken. De buitenspeler kwam in actie voor NEC, Roeselare (België), Chicago Fire (VS), Qabala (Azerbeidzjan), Mes Sarchesme (Iran), Gençlik Gücü SK (Noord-Cyprus), Barnet (Engeland), Piast Gliwice (Polen) en Pittsburgh Riverhounds (VS).

FC Twente meldt op het officiële Twitter-account dat John nu tijdelijk komt meetrainen bij Jong FC Twente. Hoe lang die periode duurt, is niet bekend. De aanvaller plaatste dinsdagochtend zelf al een foto op Facebook en Instagram.