'Engels moyenne brengt ex-Feyenoorder in goed blaadje bij Squadra-bondscoach'
Conte overweegt Pellè op te nemen in volgende selectie

'Engels moyenne brengt ex-Feyenoorder in goed blaadje bij Squadra-bondscoach'

30-09-2014 12:52
1

Wie in de Premier League vier goals in zes wedstrijden maakt valt op, zo ook Graziano Pellè. De voormalig spits van AZ en Feyenoord hoopte bij bondscoach Antonio Conte in het oog te springen en het lijkt erop dat dit gelukt is. Volgens La Gazzetta dello Sport neemt de keuzeheer Pellè serieus in overweging.

Nog nooit maakte de inmiddels 29-jarige Pellè deel uit van de Azzurri, wel vertegenwoordige hij diverse jeugdelftallen. Gezien de doelpuntenproductie was een uitverkiezing ook niet gerechtvaardigd, want de Italiaan begon bij Feyenoord pas veel te scoren. Vijftig goals in 57 duels leverden een transfer naar Southampton op.

Wedden

Meer odds

Ook in Engeland maakt Pellè inmiddels indruk en dat is Conte opgevallen. De bondscoach neemt hem nu mogelijk op in zijn selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Azerbeidzjan en Malta in oktober. De spits behoort volgens de roze sportkrant tot het rijtje twijfelgevallen, waar ook Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, Sebastian Giovinco en Fabian Quagliarella deel van uitmaken.

Conte heeft een lange lijst met aanvallende opties om op te nemen in zijn selectie. Simone Zaza, Mattia Destro, Dani Osvaldo en Ciro Immobile lijken, mits fit, zeker van een plekje in La Squadra.