In het kort: Robben start in Bayern-basis, Ajax A1 kan APOEL-muur niet breken

In het kort: Robben start in Bayern-basis, Ajax A1 kan APOEL-muur niet breken

30-09-2014 17:30
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Robben in Bayern-basis
Arjen Robben begint dinsdagavond om 18.00 uur met Bayern München aan de uitwedstrijd tegen CSKA Moskou in de Champions League. De Nederlander vormt een voorhoede met Thomas Müller en Robert Lewandowski. Trainer Josep Guardiola heeft ook Mario Götze en Mehdi Benatia een basisplaats gegeven. Bayern München opende twee weken geleden de groepsfase van de Champions League met een benauwde zege op Manchester City (1-0), CSKA Moskou ging hard onderuit bij AS Roma (1-5).

Ajax A1 niet langs APOEL
Ajax A1 is er niet in geslaagd om in de UEFA Youth League te winnen van APOEL Nicosia. De Amsterdamse talenten bleven op een 0-0 gelijkspel steken tegen de Cyprioten. Ajax had tijdens de uitwedstrijd veruit het meeste balbezit en de beste kansen, laat de club weten op de officiële website, maar slaagde er niet in de muur te breken. In de eerste groepswedstrijd was Ajax nog met 6-1 te sterk voor Paris Saint-Germain. Ajax 1 speelt dinsdagavond tegen APOEL Nicosia.

De Jong ontbreekt in Moskou
PSV moet het tijdens het Europa League-duel met Dinamo Moskou stellen zonder Luuk de Jong. De spits stapt niet met de selectie op het vliegtuig naar Rusland, meldt het Eindhovens Dagblad. De Jong kampt met een blessure, daardoor ontbrak hij ook afgelopen weekend op bezoek bij sc Heerenveen. PSV hoopt De Jong klaar te stomen voor het Eredivisie-duel met Excelsior van komend weekend.

Van der Vaart kan weer trainen
Rafael van der Vaart hervat woensdag de groepstraining bij Hamburger SV. Dat heeft de Duitse voetbalclub dinsdag laten weten. De 31-jarige aanvoerder kwam sinds de tweede competitiewedstrijd tegen SC Paderborn niet meer in actie vanwege een hardnekkige kuitblessure. Hij trainde dinsdag nog individueel, maar zal nu weer met het team mee gaan meedoen. Het is nog onduidelijk of hij zaterdag al zijn rentree kan maken in het duel met Borussia Dortmund. Maar volgens HSV is Van der Vaart dicht bij een terugkeer.

Pröpper mag blijven hopen op Oranje
Middenvelder Davy Pröpper van Vitesse heeft last van een lichte verrekking in een lies. Dat heeft nader onderzoek uitgewezen. Het herstel van de liesblessure wordt van dag tot dag bekeken, meldde Vitesse dinsdag. Voor de thuiswedstrijd vrijdag tegen ADO Den Haag is Pröpper volgens de Arnhemse club nog een vraagteken.

Pröpper moest zaterdag de uitwedstrijd van Vitesse tegen FC Dordrecht overslaan vanwege zijn liesblessure. Hij behoort tot de voorselectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en IJsland. Bondscoach Guus Hiddink maakt vrijdag in Zeist zijn spelersgroep bekend.

'El Sierd' zet PSV-fans in zonnetje
PSV weet zich donderdag in Moskou gesteund door vijf fans. Dat meldt De Telegraaf. De Eindhovenaren nemen het in het kader van de Europa League op tegen Dinamo Moskou, maar veel supporters laten de dure reis naar de wedstrijd in Rusland - waar tevens een visum voor nodig is - links liggen. Sierd de Vos, donderdag commentator tijdens het duel dat wordt uitgezonden op RTL7, heeft laten weten de namen van alle meegereisde fans te noemen in zijn wedstrijdverslag, schrijft de krant.

Griekse competitie ligt stil na dood van fan
De Griekse regering heeft de wedstrijden in alle teamcompetities voor komend weekeinde geschrapt vanwege de dood van een fan bij rellen tijdens een voetbalduel in de derde divisie. De 46-jarige Kosta Katsoulis overleed maandagmorgen na pogingen om hem uit zijn coma te halen. "Uit respect en in herinnering aan Kosta Katsoulis, die slachtoffer is geworden van het geweld in het voetbal, heeft de minister van Sport en Cultuur besloten om alle wedstrijden in teamsporten voor dit weekeinde stil te leggen", aldus de regering. Ook in de hoogste voetbalcompetitie wordt niet gespeeld. Katsoulis liep zware verwondingen aan zijn hoofd op bij de wedstrijd van zijn club Ethinikos Piraeus tegen Irodotos.

CDA: strengere voetbalwet
Het CDA in de Tweede Kamer wil dat de voetbalwet nog strenger wordt. Dat zegt Kamerlid Peter Oskam in reactie op de stijging van het aantal voetbalfans dat in aanraking met de politie komt. "De voorgestelde voetbalwet gaat niet ver genoeg. De inzet van de coalitie blijft bij grote woorden, in plaats van concrete daden", aldus de parlementariër. Oskam: "Kwaadwillende supporters moeten minstens voor tien jaar geweerd kunnen worden uit de stadions en omgeving daaromheen."

Santos volgende India-ganger
In navolging van andere voetballers met een groot verleden begint ook de Braziliaanse oud-international André Santos aan een avontuur in de nieuwe Indian Super League (ISL). De 31-jarige vleugelverdediger heeft een contract ondertekend bij FC Goa, waarvoor ook onder anderen de veertigjarige Fransman Robert Pires (ex-Arsenal) gaat spelen. Santos kwam eerder in zijn loopbaan, die zich voornamelijk in eigen land voltrok, voor Fenerbahçe en Arsenal uit.