Ajax wacht pandemonium: Wij, Nederlanders, ervaren dat wel eens als agressief
"Het publiek is echt Grieks: gepassioneerd en trots. Daar moet Ajax op voorbereid zijn"

Ajax wacht pandemonium: "Wij, Nederlanders, ervaren dat wel eens als agressief"

30-09-2014 13:19
3

Ajax staat dinsdagavond in de Champions League tegenover APOEL Nicosia. De Cyprioten weten zich in eigen huis gesteund door een bloedfanatieke aanhang; dat belooft dus wat voor de landskampioen.

Raymond Atteveld was in 2011 en 2012 werkzaam op het eiland. "Je wint niet zomaar van APOEL", weet de oud-trainer van AEL Limassol te vertellen in gesprek met Heldenonline.nl. "Het is een goed georganiseerde ploeg, zowel wat leiding betreft als binnen het team." Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn spelers voorbereid op een heet avondje, Atteveld benadrukt nog maar eens dat het echt kan spoken op Cyprus.

"Het zal dinsdagavond een heksenketel zijn in het GSP-stadion. Het publiek is echt Grieks: gepassioneerd en trots. Wij, Nederlanders, ervaren dat wel eens als agressief. Daar moet Ajax op voorbereid zijn", zegt Atteveld, die stelt dat het met de kwaliteit van de spelers in de competitie van Cyprus ook wel snor zit. "Meer dan zeventig procent van de spelers op Cyprus zijn buitenlanders: Braziliaans of uit het voormalige Joegoslavië. Ze hebben goede voetballers."